Welkom

Nieuws

Teef Silke

Teef Alphy

Teef Aukje

Teef Sunny

Teef Fennah

Reu Cosmo

Shows

Fotoalbum

Pups

Links

Contact
 

 

 

WELKOM

 

Ik ben Wilma Bijnen, al heel lang getrouwd met Ad.  We hebben 2 zonen die al lang zijn uitgevlogen en wonen in het Brabantse land. Wij zijn beiden van huis uit opgegroeid met honden en hebben bijna altijd minstens 1 hond in huis gehad.
Ad is jaren bezig geweest in de africhting en zijn passie was de Hollandse Herder, waarvan we de korthaar maar ook de ruwhaar hebben gehad.
Onze kennelnaam OF SAN GREGOR is ontstaan in 1980 toen we ’n nestje Hollandse Herders wilde fokken en is gekozen uit de namen van onze kinderen: SANdro en GREGORy
Onze laatste Hollandse Herder was de korthaar teef Tess en daar kwam later nog de Am.Staf.-terriër Zoraya bij. Het waren dikke vriendinnen.  Het was de bedoeling met de Am.Staf te gaan showen maar daarvoor was ze niet geschikt. Zoraya was en is nog steeds een hond met een “gouden”karakter, hoewel op dit moment niet meer heel gezond, blijft het een lieve, eerlijke, geweldige hond, die het prima kan vinden met onze bordertjes.
Toen de Hollandse Herder Tess in 2005 overleed aan kanker wilden we graag een kleiner ras erbij en na lang wikken en wegen kwamen we terecht bij de Border Terriër.  Een grote hond in een kleine verpakking.
Toen we op zoek gingen naar een border terriër hoopte ik nu een hond te kunnen kopen waarmee ik ook kon gaan showen. Omdat dit bij een pup niet te voorspellen is, kochten we er niet 1 maar 2 en korte tijd later nr.3 Er waren mensen die ons voor gek verklaarden in die tijd en hoewel het een hele klus was, 3 hondjes tegelijkertijd opvoeden, heb ik er veel plezier aan beleefd en de vele uren die ik eraan besteed heb, resulteerde in 3 prima gemanierde hondjes. Met de aankoop van deze 3 was het  geluk met ons want 2 van de 3 bleken de kwaliteiten te bezitten waar we verder mee kunnen. We zijn nu regelmatig te vinden op shows in binnen- en buitenland. Intussen zijn er ook 2 nestjes pups geboren waarvan we zelf 2 teefjes hebben gehouden en waarmee we ook showen.
Onze honden zijn een onmisbaar deel van ons leven en we genieten er iedere dag weer van.  Ze leven dan ook samen met ons in huis. We zullen af en toe een nestje fokken en zullen er alles aan doen om gezonde, goed gesocialiseerde pups af te leveren.
Voor de rasstandaard, rasbeschrijving e.d. verwijs ik U naar www.borderterrier.nl, de site van de Nederlandse Border Terriër club.